Hos Arnlunds skrädderi får du en klänning som ingen annan har. Stilen är en blinkning till 60-talet men med blicken framåt och ska kunna bäras i många år och samtidigt kännas ny. Alla plagg är unika, numrerade och sydda av Arnlunds skrädderi.

När jag jobbat med mina olika modeller har jag haft en särskild person i åtanke. Modellerna är sen namngivna efter just denna person. Två mönster är orignialmönster från 60-talet och kommer från min mammas syhörna.

De olika modellerna fungerar som bas och sen får varje plagg sin speciella prägel. Det kan förutom de olika tygerna även röra sig om en volang, en inkantning, klänningens längd eller några pärlor.

Till mina plagg använder jag helst vintagetyger. Dels för att jag gillar att saker kommer till nytta och dels tycker jag att det finns många fina tyger som inte tillverkas längre. På det här sättet blir klänningarna unika och dessutom går inga resurser till spillo.

 

Karin

Karin

På 60-talet dansade min mamma Karin många danser i Borlängeparken iklädd en klänning av den här modellen. Mönstret till hennes favoritklänning finns kvar och är numera modellen “Karin”.

Maria

Maria

Modellen Maria sys i trikå eller ett fastare tyg och har en krage som sätts ihop med en knapp. Den har fyra veck framtill och lite vidd i kjolen.

Hanne

Hanne

En Hanne-klänning är kortare fram än bak och kan sys i siden, denim, manchester eller bomull. Den fungerar både som klänning och över byxor.

Johanna

Johanna

En Johanna är en 60-tals inspirerad kort klänning med krage. Den är intagen fram och bak och passar bra på fest.

Tekla

Mormor Teklas “fort och väl följs sällan åt” dyker ofta upp i mitt huvud när jag blir lite för ivrig och bara vill göra klart. Hennes klänning har sydda veck, skärp och ärm. (Bild saknas)

Evelina

Evelina är en helskuren klänning med ärm. Den går ut en aning från midjan. Den riktiga Evelina var farfars syster. (Bild saknas)

Gurli

Klänningen Gurli har liksom Karin tagit en och annan svängom i Borlängeparken, då på min moster med samma namn som klänningen. Den är den mest 50-talsinspirerade klänningen med åtsittande liv och vid kjol. (Bild saknas)

Elin

Elin är faktiskt ingen klänning utan en oversized top. Bekväm och inte ett dugg retro. (Bild saknas.)

Petra

En Petra har ärm och är antingen sydd i trikå eller i ett fastare tyg som ylle eller denim. Oavsett material är den tänkt att fungera lika bra på lokal som hemma.

placeholder1
Agnes


En Agnes är faktiskt två i en. Om dragkedjan fram är stängd har du en klänning. Om dragkedjan är öppen har du en sommarkappa. Agnes kan med fördel kombineras med en Karin och du blir välklädd i klänning och ytterplagg. Perfekt för finfest!

Storlekarna

(kroppsmått, plaggmåtten varierar)
(byst - midja - stuss)


SMALL: 84–67–93 cm
(ca strl 36)

MEDIUM: 90–72–98 cm
(ca strl 38/40)

LARGE: 98–80–105 cm
(ca strl 42/44)Swedish Stockings

Arnlunds skrädderi är återförsäljare av Swedish Stockings, miljövänliga strumpbyxor.